sábado, 24 de noviembre de 2018

12. Via Ratafia D4+ (12m)

12. Via Ratafia D4+ (12m)



(Equipadora, Marta Presseguer)

Data d'obertura (24-11-2018)


7 xapes + 1 reunió

La Via ratafia es la segona via mes senzilla del mur central del sector. es una via del tipus de la chiquipark però que te un plus ja que te les 3 ultimes cintes desplomades mentre que la chiquipark només en te dues.

La via es senzilla i còmode fins la quarta xapa, però des de aquest punt fins a la reunió ens exigirà mes força per el gran desplom i si no estem molt forts, xapar la reunió serà el punt mes complicat de la via.




Aquesta via comparteix reunió amb la via Chiquipark que es troba a la seva esquerra. La via es ganseja molt bé usant cantos naturals i forats artificials i algun forat natural ben gros. A vegades costa trobar-los perquè estan una mica amagats, peró hem mirat de fer alguns ben evidents.

Des des de les 3 ultimes xapes fins a la reunió la via puja de grau. De cop i volta comença a desplomar a la vegada que ens requereix anar amb tendència a l'esquerra ens obliga a xapar les dos últimes xapes i la reunió estant desplomats. Tot i que el desplom final ens requerirà tenir una mica de força als braços, li hem fet uns peus artificials per fer els últims metres amb més comoditat. Si sou principiants i /o teniu mancança de força els últims 4 metres seran els de més exigència. Portar una cinta llarga per la última xapa i així xapar-la una mica abans podria donar-nos la sensació de més seguretat.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Ubicació del Sector

El sector està ubicat entre la Massana i Erts al principat d'Andorra. Podem deixar el cotxe a les últimes cases de la Massana abans de l...